Menü Bezárás

Szépkorúak napja 2020

Az Idősek Napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól.

„Az ember akkor öregszik meg, mikor mosolyog azon, amin valaha sírt, és nevet azon, amiért valamikor a fogát csikorgatta,”

(Móra Ferenc)

 

Tisztelt Szépkorúak!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket ma az idősek világnapja alkalmából.

Október elseje az Idősek Világnapja, mely a szeretet, és a megbecsülés ünnepe. Hiszem, az a dolgunk, hogy megtanuljuk mi magunk, és megtanítsuk a gyermekeinknek, a következő generációnak tisztelni az időseket. Az idősek világnapja, kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk öregjeink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. A mindennapi tennivalók mellett sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna minden nap, és nem is csak családi szinten.

Október elseje az idősek világnapja, persze ahogy nem csak karácsonykor kell szeretni a másikat, úgy most sem csak ezen az egy napon kell(ene) odafigyelni a sokszor beteg és gyenge idősekre. A jeles alkalom mindenesetre kiváló arra, hogy a régen halogatott dolgokat megtegyük szeretteinkért. Az is elég, ha megejtjük végre azt a régóta húzott-halasztott telefont a nagyszülők felé, vagy megkérdezzük a szomszéd idős nénit, kell-e valamit segíteni. És ha már jól belejöttünk a gondoskodásba, máskor is megtehetjük, mert tényleg nem kell idősek napja ahhoz, hogy jobban odafigyeljünk rájuk.

Minden kedves szépkorúnak, a magam, Kéked Község Önkormányzata, kékedi könyvtár és Kékedért Alapítvány nevében azt kívánom,

hogy idősebb korát is boldogságban és szeretetben élje meg,

melyhez jó egészséget kívánok!

Maczega Márton polgármester