Menü Bezárás

FÖLD NAPJA KÉKED 2021

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A világ eljutott arra a pontra, hogy a Föld napját nem csak ünnepelni kell, hanem tenni, sokat tenni azért, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben megóvjuk a levegőt, a vizeket, növényeket, madarakat, állatokat.

Bár idén nem voltak figyelemfelhívó rendezvények, de Kékeden az önkormányzat a könyvtárral és a Kékedért Alapítvánnyal közösen patak- és falutakarítást, valamint faültetést szervezett.

A koronavírus szabályait betartva, szűk körben megpróbáltunk a szeszélyes időjárás ellenére is a föld napján egy kis jó cselekedetet végrehajtani, ami végül nagyon jól sikerült.

Feltakarítottuk községünk közterületeit, Felsőkékeden a szlovák lakosok összegyűjtötték a patakból a szemetet, melyet délután elszállítottunk, és elültettünk két darab díszfát a hivatal épülete elé. Tudom, hogy nem sok, de azért ez is több a semminél.

És Te mit tehetsz?   Sokat.  A környezet védelem érdekében ma már nem csak a föld napján szervezhetsz Föld napi programokat, hanem igényed szerint bármikor.

Zöldítsd környezetedet, ültess fát, virágot, termelj haszonnövényeket, komposztálj és takarékoskodj a vízzel és az árammal, szelektáld a hulladékot, és ne szemetelj, pattanj bringára autózás helyett… Számtalan módon segíthetsz!

A cél, hogy felhívjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

Óvd a Földet, hiszen csak egy van belőle!

Maczega Márton
polgármester

További szép napot és mindenkinek korona vírus mentes jó egészséget kívánok!

Vigyázzunk magunkra!

Vigyázzunk egymásra!