Menü Bezárás

SZAKDOLGOZAT KÉKEDRŐL

Waigand Flóra vagyok, 22 éves, a Károli Gáspár Református egyetem 3. éves hallgatója. 2021. május elején jártam Kékeden, hiszen Közösségfejlesztés Kéked községben címmel írom a szakdolgozatomat és ehhez szükségem volt néhány interjúra és hogy még jobban megismerjem a helyet.

Azért választottam ezt a szakdolgozati témát, mert több mint tíz évet nyaraltunk a családommal és barátokkal a faluban, aminek során nagyon a szívemhez nőtt ez a környék. Most az egyik barátnőmmel látogattunk el újra ide (lassan 10 év kihagyás után), hogy információkat gyűjtsek a szakdolgozathoz és, hogy pihenjünk, kiránduljunk egy kicsit ebben a szép környezetben.

Rögtön az első pozitív élményem a Zajgó közösségi szállás volt, amit Vincze Bélától tudtam kivenni. Gyönyörű hely, látszik a felépítésébe és fenntartásába fektetett rengeteg munka, csodálatos hangulatú, nyugodt környezetet biztosított számunkra erre a kis időre.

Nagyon élveztünk csak sétálni, járkálni is a faluban, hiszen mindenki nagyon kedvesen fogadott, segítőkészek és érdeklődőek voltak az emberek, szívesen meséltek magukról és a lakókörnyezetükről is. Voltak, akik még a házukba is behívtak és megmutatták, ami különösen személyessé tette a látogatást, hogy ilyen bizalommal fordultak felénk.

Az interjúkhoz Maczega Márton Polgármester Úr segítségét kértem, aki készségesen fel is ajánlotta, hogy megszervezi számomra a beszélgetéseket. Így az egyik délután el is tudtam készíteni ezeket, ami szintén kellemes tapasztalat volt. Mindenki nagyon nyitott volt és szívesen válaszolt a kérdéseimre, illetve meséltek minden olyan dologról, ami számomra hasznos lehet a későbbiekben. Készítettem idősebb és fiatalabb lakosokkal is interjút, illetve a Polgármester Úrral is, így rengeteg új információt tudtam szerezni. Az interjúk után a Polgármester Úr még a hivatalban is körbevezetett és a községházát is megmutatta, amik nagyon szépen ki vannak alakítva, öröm betérni ezekre a helyekre.

Az itt eltöltött idő alatt sok új embert ismerhettünk meg, szokásokat, a tájat, a hangulatot, amik miatt mostmár a korábbinál is személyesebb lett nekünk a hely, így mégszívesebben térünk vissza a környékre a jövőben is.

Kedves Flóra!
Köszönöm szépen megtisztelő szavaid,
örülök, hogy jól éreztétek magatokat,
bármikor szeretettel várunk vissza Kékedre.
Üdvözlettel: Maczega Márton polgármester