Menü Bezárás

Kirándulás Kenderesre a Kékedi Szépkorúak Társaságával

Kéked község római katolikus hívői, akik egyben a Kékedi Szépkorúak Társaságának tagjai meghívást kaptak a Kékedről elszármazott Koltavári Attila plébános úrtól.

A plébános úr kedves szüleivel közösen, tizenhét fővel utaztunk Kenderesre, ahol délelőtt 10.00 órakor kezdődő szentmise keretében újra szentelésre került a felújított Kenderesi Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom, majd a szintén felújított Szent Imre Katolikus Álltalános Iskola épületeit áldotta meg Dr. Ternyák Csaba érsek úr.

Az ünnepi szentmise és az iskola megáldását követően a kenderesi művelődési ház nagytermében felszolgált szeretett lakomára volt a kis csapatunk hivatalos, ahol nagyon finom ételek, sütemények kerültek felszolgálásra.

Ezt a meghívást összevontuk egy kirándulással és délután meglátogattuk a Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Tengerészeti Kiállítótermét, a Horthy-kastélyt, a Horthy családi kriptát és a ligetet, ahol a hősök emlékműve áll.

A társaságunk köszöni a plébános úr meghívását, nagyon jóléresztük magunkat, csodálatos napot töltöttünk el Kenderesen és sok élménnyel gazdagodva indultunk haza.

Képgaléria