Menü Bezárás

ZOO PARTY

Maczega Mártonné közművelődési szakember Kéked Község Önkormányzata és a Kékedért Alapítvány támogatásával 2022 október 15-én a legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark látogatását szervezte meg.

Magyarország legnagyobb állatgyűjteményével büszkélkedhet a Nyíregyházi Állatpark.

Ha ide betérünk, valóban úgy érezzük, hogy vadregényes tájakon kalandozunk.

Kirándulásunk során különböző kontinensről származó állatokat láthattunk.

Az Állatpark kapujában egy kis dombocskán álló, bronzból készült Zsiráf család hívta fel magára a figyelmünket, muszáj volt megállni és készíteni egy fotót emlékbe.

Első utunk a Zöld Piramishoz vezetett.

Ebben az egyedülálló létesítményben, 3 szinten Ócenárium és Esőerdőház került kialakításra. A Zöld Piramis föld alatti szintjén az Indiai-óceán színes, mozgalmas élővilágát csodáltuk meg a különleges formájú akváriumokban.

Egy üvegfolyosón (cápa-alagút) áthaladva pedig zavartalanul figyelhettük meg a körülöttünk, illetve a fejünk felett békésen úszkáló halakat, cápákat.

A zöld piramisban az óriási zöld növények között fahidakon és függőhidakon közlekedtünk.

Ezt követően Ázsia tájain való kalandozásunk során a gyerekek nagy örömére, kipróbálhatták a „sivatag hajóján” a tevegelést.

Elérkeztünk a Parasztudvarhoz, ahol a legtöbb időt töltöttük el az érdekes környezet és háziállatok miatt, melyeket (kecske, szamár, póni, házinyúl) a gyerekek nagy szeretettel simogattak. A vendéglátás itt sem maradt el.

Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a kiránduláson, mert felejthetetlen élményre tettünk szert.

Maczega Mártonné
közművelődési szakember