Menü Bezárás

Abaúji Étkek Fesztiválja

A nyár utolsó hosszú hétvégéje sem telt programok nélkül.

Augusztus 22-én szombaton 9.00 órakor az

„Abaúji étkek fesztiválja” került megrendezésre.

A romantikus regéci vár tövében, a résztvevő csapatok kínálták helyi hagyományos ételeiket, italaikat egymásnak, barátoknak és az idelátogatott vendégeknek, túrázóknak.

Regéc hírneve nem érdemtelen, hiszen itt található A REGÉCI VÁR, ahol megismerkedhetnek múltjával és jelenével, évszázados kultúrájával az érdeklődők.

Az államalapítás ünnepének apropóján érdemes volt megnézni a

REGÉCI VÁRAT

A résztvevők számára a vár megtekintése ingyenes volt.

A rendezvényen 10.00-14.00 óráig a miskolci Agyagbanda szórakoztatta a résztvevőket,

majd 14.00-18.00 óráig Gagyi Oszkár cigány zenekara muzsikált.

Az érdeklődőknek az időjárástól sem kellett tartaniuk, hiszen a hőségben kerestük az árnyékos helyeket, amelyben nekünk szerencsénk volt, mint utolsó érkezőként „a tizedik csapat” a kijelölt terület végére kerültünk a fák árnyékába, ahol mind végig kellemes idő volt.

A rendezvényen sok féle étel került elkészítésre, bemutatásra, így biztosan mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelőt.

Az általunk készített ételeknek is nagyon nagy sikere volt, mivel rengetegen megkóstolták és jó szájízzel távoztak.

Köszönjük a rendezőknek ezt a lehetőséget, akik kitettek magukért, jól megszervezték, mindenben segítségünkre voltak és tökéletes volt az ellátás is (hiány nem volt semmiből, zene, kaja, pia, … stb).

Nagyon jóléreztük magunkat!

Reméljük jövőre is megrendezésre kerül, mert a rendezvényt követően már a jövőévit várják, ötletelnek, készülnek a kékedi csapat tagjai és résztvevői!