Menü Bezárás

Mézeskalács kiállítás megnyitó

A Nemzeti Művelődési Intézet „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” projekt jóvoltából Kéked Község Önkormányzata szervezésében indított Mézeskalács Szakkör által elkészített alkotásokból kiállítást szerveztünk, melynek megnyitóját 2022. május 14-én tartottuk meg a közösségi színterünk nagytermében.

A szakkör a projekt támogatásával 2022. januárjában indult öt fős csoporttal. A Nemzeti Művelődési Intézet biztosította a kezdő csomagot, a szakkörön használt eszközöket (kötények, gyúrótáblák, sodrófák, kiszúróformák) és az alapanyagok egy részét.

A szakmai segítséget online formában biztosították a szakkörön résztvevők számára. A mézeskalács-készítő oktató videók nagy segítséget nyújtottak, amelyek a www.aszakkor.hu oldalon keresztül voltak láthatók.

Összesen 20 alkalom alatt készültek el a kiscsapat által készített remekművek, melyek magukba foglalták a karácsonyi és a húsvéti ünnepkör figuráit, amelyeket fehér és színes mázzal díszítettünk.

A szakkör nehézkes indulását követően a továbbiakban már örömmel és összekovácsolódva vártuk a következő alkalmakat, ahol jó kedvűen és egyre ügyesebben töltöttük el időnket.

A szakkör befejeződését követően a pályázati előírásoknak megfelelően a kiállítás megnyílt, ahol büszkén mutatjuk meg az elkészített alkotásainkat.

A szakkör elérte célját, amelynek lényege a közösségépítés volt.