Menü Bezárás

Traktorral Kékeden is egyszerűbb a munkavégzés

Kéked Község Önkormányzata Magyar Falu Programban benyújtott tavalyi sikeres pályázatának köszönhetően új erő- és munkagépekkel, azaz új traktorral, adapterekkel gyarapodott a község eszközállománya.

Maczega Márton polgármester 2021. május 05-én szerdán az önkormányzat sportpályáján ünnepélyes keretek között vette át a pályázat útján nyert munkagépet és tartozékait. Az eseményt megtisztelte személyes jelenlétével Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úr, aki hangsúlyozta, hogy milyen kiemelt jelentőségűek a kis települések számára a Magyar Falu Program által nyújtott pályázati lehetőségek.

Kéked Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Eszközfejlesztés Belterületi Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés – 2020 című alprogramja keretében 14.781.620 Ft. összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből 1 db. pótkocsi, 1 db. ágaprító gép, 1 db. rézsűvágó, 1 db. fronthidraulika, 1 db. hótolólap, 1 db. műtrágyaszóró, 1 db. traktor és 1 db. szállító láda beszerzésére került sor, a belterületi közterületek karbantartásának, a közparkok, a járdák, a járda melletti zöldterületek és emlékhelyek gondozásának biztosítása, valamint a téli hószolgálat ellátása érdekében. Kéked község domborzati viszonyai nehezítik a település közterületeinek, különösen utcáinak rendben tartását, amely a jövőben a munkagép segítségével gyorsabban, könnyebben és jobb minőségben végezhető el.

Kéked Község Önkormányzata és a község lakossága is örül az eszközbeszerzés lehetőségének, hiszen a településnek eddig nem volt lehetősége a munkagép beszerzésére.

Maczega Márton polgármester megköszönte a Kormány és országgyűlési képviselő úr támogatását és kiemelte, hogy Kéked Község Önkormányzatának a tavalyi évben a Magyar Falu Program keretében benyújtott három pályázatából kettő sikeres volt.

Maczega Márton
polgármester