Menü Bezárás

HALLOWEEN PARTY 2021-10-29 (PÉNTEK)

„Vettem egy nagy kerek tököt,
ott csücsült a répák között.
Narancsszín a fényes bőre,
lámpást faragok belőle.”

Matos Maja

„Tökjó” tökfaragással, kézműves foglalkozással, arcfestéssel és egyéb programokkal nagy sikert aratott 2021 október 29-én megtartott HALLOWEEN PARTY

Kékeden.

Ismét jól szerepeltek a Nemzeti Művelődési Intézet Közművelődési és közönségkapcsolati szakember középfokú OKJ-s szakmai képzésen résztvevő nyíregyházi csoport leendő közművelődési szakemberei.

A gyerekek nagy többsége jelmezbe öltözve érkezett a partira.

Az este 17.00-19.00 óráig tartó különleges hangulatú eseményen remek családi tökfaragással, kézműveskedéssel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, korondi agyagtöklámpás ösvénnyel és mécsesekkel megvilágított, feldíszített közösségi színterünk nagytermében vártuk a gyerekeket szüleikel.

A Halloween ünnepére a mulatságos töklámpások elkészítéséhez az egyik legfontosabb lépés a kezdet, vagyis a megfelelő tök kiválasztása. Ugyanis nem mindegy, milyen és mekkora tököt választunk a remekművünkhöz. A régi hagyományt szórakoztató folytatni, arról nem is beszélve, hogy mennyire várják és szeretik a kicsik és mi nagyok is.

A tökszépségverseny zárta a programot, ahol a zsűri kiválasztotta a legjobban sikerült „művet”.

Az estét jó hangulattal zártuk.

Napjainkra már itthon is egyre inkább divatos lett a Mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata, melyből mi is hagyományt szeretnénk teremteni!

Üdvözlettel:

Maczega Mártonné

és az NMI kis csapata a „legjobbak”