Menü Bezárás

HÓ-HÓ ÉS MEGINT HÓ KÉKEDEN IS !

Már-már úgy gondoltuk, hogy jön a tavasz, vége a télnek, de úgy látjuk ismét kimutatta a foga fehérjét, még is csak van kemény tél.

„Reszket a Hold, nagyon sápadt,
a csillagok is mind-mind fáznak,
süvít a szél bősz haraggal,
zúzmarát lehelt a hajnal.”

A Hóügyelet gépekkel és kézi hóeltakarítással is igyekezett javítani a helyzeten.

Nem is a hóesés, hanem inkább a viharos erejű szél fújta be a havat Nyírjes-tetőnél és bénította meg a forgalmat.

Szlovák lakosaink még nem találkozhattak Kékeden hó átfúvással, ezért alábecsülték az útviszonyokat és sokan útnak indultak, majd a hó fogságában rekedtek.

Az önkormányzat ismét ki tett magáért, hívásra azonnal ment a segítség.

A kimentett autósok örültek a gyors segítségnek, és köszönik az Önkormányzat vezetésének, hogy ilyen helyzetben is támaszkodhatnak rájuk.

A közlekedés során különösen figyelni kell a közúti közlekedés jellemző téli veszélyeire a havas, jeges, csúszós, hótorlaszokkal elzárt útviszonyokra. 

Téli időszakban fokozottan kövessük nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat.

Az időjárási viszonyokra nem bírunk befolyással, azok gyorsan és jelentős mértékben megváltozhatnak, esetenként rendkívüli időjárási körülményeket okozva.

Ismerjük meg közvetlen környezetünk, illetve a tervezett útvonalunkat érintő viszonyokat.

Nehéz téli időjárási viszonyok között mindig gondoljuk át, feltétlenül szükséges-e az utazás vagy esetleg átütemezhető.

Ha a közlekedési hatóság vagy a katasztrófavédelem egyes útszakaszokra, vagy országos jelleggel riasztást ad ki, arra kérve a közlekedésben résztvevőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak el, kérjük, vegyék komolyan ezt a felhívást és halasszák el utazásukat.